Brisanjem Facebook aplikacije baterija traje duplo duže

Brojne aplikacije opterećuju vaše pametne uređaje, a naročito ukoliko imate slabu memoriju na mobilnom.
Brisanjem Facebook aplikacije baterija traje duplo duže
Foto: Pixabay

Međutim, najgore od svega jeste što su aplikacije posebno štetne za trajanje baterije, a prema najnovijem istraživanju, Facebookova aplikacija najviše troši bateriju.

Ovo istraživanje sproveo je novinar Džon Koetsier kada je odlučio da izbriše Facebookovu aplikaciju iz mobilnog. Brzo je shvatio kako mu baterija traje duže bez najpopularnije društvene mreže. Na kraju je izračunao kako baterija može trajati duplo duže bez Facebooka.

Iako ovo nije veliko iznenađenje za korisnike društvenih mreža, Facebookove funkcije kao što su lociranje, notifikacije, prenos videa uživo, chat i slično, posebno troše bateriju. Facebook aplikacija ne samo da troši bateriju zbog sinhronizacije koja se izvodi u pozadini dok ne koristite mobilni, već aplikacija zahteva puno radne memorije pa se ponekad može činiti da usporava moblni, posebno ako imate uređaj s manje RAM-a.

Tehnološki stručnjaci često savetuju kako onemogućavanje atomatskog osvežavanja aplikacija može takođe doprineti produžavanju trajanja baterije. Međutim, sve dok Facebook prati lokaciju vašeg uređaja, kontinuirano će vam trošiti bateriju.

Pored Facebookove aplikacije i Messengera, bateriju mnogo troše i Snapchat, Netflix, Outlook i Gmail.

Amsterdamska kompanija AVG Technologies nedavno je sprovela analizu aplikacija koje najviše troše bateriju. Na njihovoj listi našle su se aplikacije svih najpopularnijih društvenih mreža, a Facebook je na vrhu liste.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).