Kako vratiti datoteke izgubljene prilikom copy/paste

Premeštanje pojedinačnih datoteka ili čitavih foldera može da zakaže iz brojnih razloga. Evo kako možete da pokušate da vratite datoteke koje ste izgubili nespretnim prenosom preko cut/paste funkcija.
Kako vratiti datoteke izgubljene prilikom copy/paste
Foto: Pixabay
Jedan od primera je premeštanje 75GB datoteka iz foldera A u folder B. Prenos je propao i u folderu B nalazi se samo 25GB, dok folder A više ne sadrži ništa. Pogled na kapacitet hard diska prikazaće da je ostao isti, a ne manji za 50GB - što znači da su datoteke i dalje tu negde. 
 
Za početak ne treba paničiti jer postoji verovatnoća da izvršite pretragu i pregled datoteka pomoću njihovih imena. 
 
Još jedna opcija je i otvaranje Start menija i pokretanje Run funkcije. Sve što treba da uradite jeste da u novootvoreni Run prozor ukucate %temp% i pritisnete Enter na tastaturi, čime ćete otvoriti privremeno smeštene datoteke. Postoji verovatnoća da su neki folderi sakriveni i da ih treba prikazati odlaskom na Tools > Folder Options > View, gde ćete označiti Show hidden files u okviru Explorera. 
 
Ako ni to nije upalilo, treba pokušati s nekim od alata koje preporučuje Tech Advisor: Active@ UNDELETE 12, Recuva, ili FreeUndelete.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija