Nova funkcija na Facebooku - samouništavajući statusi

Facebook je uveo potpuno novu funkciju.
Nova funkcija na Facebooku - samouništavajući statusi
Foto: Pixabay
Omogućili su statuse koji će se "samouništavati" nakon određenog vremena.
 
Popularna društvena mreža ovim potezom pokušava da podstakne korisnike da u statusima koriste samo tekst. Testiranje nove opcije je započelo, a korisnicima će omogućiti da odrede nakon koliko će vremena njihov status nestati s Facebooka, piše "Independent".
 
Ovu funkciju uočio je jedan od korisnika Facebooka i podelio je na BuzzFeedu podsećajući na vreme kada su statusi bili samo rečenice, a ne i fotografije, screenshotovi, filmovi i slično. Čini se da je nova opcija inspirisana Snapchatom koji je Facebook već mnogo puta kopirao.
 
Novi, kratkotrajni statusi će biti ograničeni na 101 karakter a korisnici će sami odrediti vreme koliko će biti vidljivi na mreži i gde će biti vidljivi.
 
Opcija podseća na alatku Facebook Stories putem koje su korisnici djelili fotografije i videe i koji su se nalazili na vrhu News Feeda. Iako su se ti Storiesi pokazali uspešnim na Instagramu i WhatsAppu bili su totalni promašaj na Facebooku.
 
Kako se čini, Facebook ima problem u zadržavanju mlađe populacije koja sve manje vremena provodi na ovoj društvenoj mreži, a sve više na Instagramu i Snapchatu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija