Uber zataškao hakovanje ličnih podataka 57 miliona korisnika

Kompanija Uber je platila hakerima 100.000 dolara kako bi zataškali masovni upad u lične podatke oko 57 miliona naloga na toj mreži, priznato je iz ove kompanije.
Uber zataškao hakovanje ličnih podataka 57 miliona korisnika
Foto: Pixabay
Krajem 2016. godine, Uber je doživeo hakerski napad tokom kojeg je ukradeno 57 miliona imena, mejlova, adresa i telefonskih brojeva, navodi se u saopštenju kompanije.  Uber je čitavu priču zataškao tako što je platio 75 hiljada dolara hakerima da obrišu informacije. 
 
Za sada još uvek nije prijavljeno da su nečiji podaci zloupotrebljeni, tako da su hakeri obrisali podatke. 
 
"Sigurno se pitate zašto tek godinu dana kasnije pričamo o ovome. I ja se isto pitam, stoga sam sprovela istragu o tome šta se dogodilo i kako smo zataškali priču", kaže izvršni direktor Dara Kosrovšahi. 
 
Priznaje da je velika greška kompanije što su priču zataškali i nisu obavestili pogođene korisnike da su njihovi podaci ukradeni. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).