Opcija koju ima samo Zakerberg uskoro dostupna svima

Nakon što je Mark Zakerberg priznao da je "Cambridge Analytica" koristila podatke 87 miliona korisnika Facebooka, u američkim medijima je počela da se širi priča o tajnoj opciji koji ima samo osnivač kompanije.
Naime, Zakerberg može da zauvek obriše poruke koje šalje sagovorniku. Iz Facebooka su to objasnili tvrdnjom da su bili primorani da omoguće Zakerbergu tu opciju zbog opasnosti od hakera.
 
Facebook je, nakon niza skandala, objavio da će opciju "unsend" ponuditi i ostalim korisnicima. Uskoro bi trebalo da pokrenu implementaciju opcije i za nekoliko meseci očekuju da će biti dostupna svima.
 
Iako Facebook već nudi opciju tajnog razgovora u okviru aplikacije Messenger, pri čemu se poslate poruke same izbrišu u periodu koji vi odredite, brisanje poruka će ubuduće moći da se obavi i u chatu.
 
"Već smo više puta razgovarali o ovoj opciji. Ljudi koji koriste našu opciju tajnih poruka u Messengeru imaju mogućnost da sami odrede kad će se poruke obrisati. Sad širimo opciju brisanja poruka, a to će trajati neko vreme. Dok ta opcija ne proradi, više nećemo brisati poruke ni izvršnih direktora. To je trebalo da uradimo i ranije, žao nam je što nismo", kazali su iz Facebooka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija