Korisnici Tvitera ujutro analitični i smireni, uveče emotivni i impulsivni

Korisnici Tvitera ujutro pišu smirene i analitičke objave, dok su uveče emotivni i impulsivni, pokazala je velika analiza objava na ovoj društvenoj mreži.
Korisnici Tvitera ujutro analitični i smireni, uveče emotivni i impulsivni
Foto: Pixabay
Autori studije sa Univerziteta u Bristolu u Velikoj Britaniji analizirali su sedam milijardi reči u više od 800 miliona poruka na "Tviteru".
 
Stručnjak za veštačku inteligenciju Nelo Kristijani analizirao je anonimne poruke u 54 velika britanska grada tokom četiri godine i razvrstao ih prema 73 pokazatelja koji se odnose na različite stilove razmišljanja.
 
Studija, objavljena u naučnom časopisu "Plos one", otkrila je da korisnici između 5 i 6 časova ujutro koriste najveći udeo reči u vezi sa logičkim zaključivanjem, inteligencijom i obrazovanjem. Stil pisanja se menja kada padne mrak, te postaje više emotivan i impulsivan, ali i više društven.
 
Između 3 i 4 časa ujutro objave su više egzistencijalne prirode i emocije su manje pozitivne.
  • Asks

    17.07.2018 11:38
    Ne postoj uzalud izreka po kojoj treba ostaviti neku vaznu odluku ili problem da ,prenoci, jer je jutro pametnije od vecei.
  • saruman

    17.07.2018 09:02
    Tako je i u svakodnevnom životu.

    Svi smo mi ujutro mirni, a uveče poludimo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).