Facebook oživljava svoju nepopularnu funkciju

Kada je Instagram 2016. pokretao priče, vodili su se motom kako korisnicima žele da pruže mesto na kojem će moći da objavljuju sadržaje bez razmišljanja o tome koliko će lajkova skupiti.
Facebook oživljava svoju nepopularnu funkciju
Foto: Pixabay
Istim je putem neko vreme išao i Facebook, ali njihova verzija nije toliko popularna. Sad su odlučili da okrenu ploču i pričama dodaju dobre stare lajkove i neke nove reakcije.
 
Na Facebooku se sve oduvek vrtjelo oko lajkova, a onda su i oni uveli priče na koje nije moguće reagovati. Barem to niste mogli da činite do sada.
 
Facebookove priče češće izgledaju kao grad duhova, za razliku od istih na Instagramu ili Snapchatu, iako imaju 150 miliona dnevnih korisnika. Sada su se dosetili kako bi ipak mogli da ubace reakcije - lice koje se smeje, razna iznenađena, tužna, ljuta i zaljubljena lica – iz novosti u priče.
 
Te reakcije će zameniti generičke brze odgovore u obliku emotikona koje je prethodno ponudio, a dodaće i dve 'interaktivne nalepnice' - plamen i smeh koje će korisnici moći da dodaju svojim ličnim pričama. Kada prijatelji dodirnu nalepnicu, korisnik će biti obavešten.
 
Na sličan način će biti moguće pokrenuti i grupni razgovor s ljudima koji su pogledali priču. Na primer, kada dodirnete da biste videli ko ju je pregledao, na popisu gledalaca istaćiće se oni koji su poslali reakcije ili odgovore na Messenger.
 
Osim toga, Facebook već ispituje i Selfie mod za priče sa opcijom Soft Focus koja je slična nedavno predstavljenom Instagram Focusu. Nakon ovoga, postavlja se pitanje hoće li dugme Like doći i na Instagram priče.
 
Kada je Snapchat izumeo format Stories, namerno je izostavio Like jer bi to deljenje sadržaja pretvorilo u takmičenje u kojem korisnici žude za povratnim informacijama i objavljuju samo najpopularnije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija