Japanski svemirski brod nosi hranu i opremu astronautima

Japanski svemirski brod bez austronauta lansiran je ka Međunarodnoj svemirskoj stanici noseći hranu i drugu opremu neophodnu kosmonautima.
Japanski svemirski brod nosi hranu i opremu astronautima
Foto: Pixabay
Brod je poleteo danas u 2.52 sa svemirskog centra Tanegašima na jugu Japana. Biće potrebno četiri dana da stigne do Međunarodne svemirske stanice.
 
Lansiranje je bilo predviđeno pre oko dve nedelje, ali je odloženo zbog loših vremenskih uslova i mehaničkog problema.
 
Zbog tog odlaganja je američka svemirska agencija NASA morala da odloži dva izlaska kosmonauta u svemir gde je trebalo da na spoljašenjem delu stanice postave litijumsko-jonske baterije. Svemirski brod će posle isporuke biti napunjen smećem i poslat na Zemlju. Trebalo bi da se dezintegriše ulaskom u Zemljinu atmosferu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija