Lekar: Ko nema da podmiti, nema lečenja

Ugledni slovački lekar opšte prakse Petr Liptak natovario je sebi na vrat policijsku istragu, krivičnu prijavu i lavinu ogorčenih mejlova izjavom za jednu od slovačkih televizija koja je šokirala Slovake: "Ako nema para da mi da poklon, nema lečenja".

Ugledni slovački lekar opšte prakse Petr Liptak natovario je sebi na vrat policijsku istragu, krivičnu prijavu i lavinu ogorčenih mejlova izjavom za jednu od slovačkih televizija koja je šokirala Slovake: "Ako nema para da mi da poklon, nema lečenja".

"Ja od svojih pacijenata primam poklone. Svake godine primim u vidu poklona oko 5.000 evra. Nas život tera na to da moramo da primimo bilo kakvu pomoć, pre svega finansijsku", kazao je Liptak.

Lekar je dodao da mu novac najčešće daju siromašni pacijenti, ali da uzima i drugačiju vrstu poklona, a na pitanje da li mu je neprijatno da uzima novac od sirotinje, koja je to već platila preko javnog osiguranja, kratko je odgovorio: "Nije uopšte - zato što mi je novac potreban".

"Ako neko nema pare da podmiti, ali ne bih to nazivao tako, već sufinansiranje, onda jednostavno nema sreće. Nema lečenja", kazao je otvoreno lekar.

Tako javno odobravanje korupcije u zdravstvu izazvalo je u Slovačkoj šok, a od Liptaka se distancirala Lekarska komora, političari su podneli protiv njega krivičnu prijavu, a istragu su poveli i policija i tužilaštvo zbog osnovane sumnje da prima mito od pacijenata.

  • 12.02.2015 17:06
    Garant
    je ovaj završio specijalizaciju u Srbiji!
  • 12.02.2015 16:26
    E pa zato lepo otići u policiju, pa pre predaje novca, a u saradnji sa policijom naravno, predati mu obeležene novčanice, pa posle neka vadi oči samom sebi, kao što je već nekolicina prošla u poslednjih godinu dana.
    Majka mi je trenutno na neurologiji, na lečenju, pa samo čekam da li će mi se neki od tih (korumpiranih) skotova obratiti rečima: "A sada ste vi na redu..."
    Odmah pravac u policiju!
  • cz 99

    12.02.2015 14:22
    A jel prima metak umesto evra za lose lecenje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet