"Očekujem da Srbija prizna nezavisno Kosovo"

Premijer Kosova Isa Mustafa ocenio je danas da je posle postizanja sporazuma o pravosuđu u Briselu u okviru dijaloga sa Srbijom, Kosovo "konsolidovalo svoj suverenitet" i izrazio očekivanje da će Srbija priznati nezavisnost Kosova.
Premijer Kosova Isa Mustafa ocenio je danas da je posle postizanja sporazuma o pravosuđu u Briselu u okviru dijaloga sa Srbijom, Kosovo "konsolidovalo svoj suverenitet" i izrazio očekivanje da će Srbija priznati nezavisnost Kosova.

"Kosovo je konsolidovalo svoj suverenitet. Po prvi put u skupstini učestvuju Srbi sa cele teritorije Kosova", kazao je Mustafa obaveštavajući poslanike Skupštine Kosova o sporazumu o pravosuđu.

On je naglasio da očekuje da Srbija prizna nezavisnost Kosova i da se okoncaju sva poglavlja u razgovorima sa Srbijom.

"Odluka Srbije da prizna nezavinost Kosova je u dobrobiti i Srbije i Kosova", rekao je on i dodao da su uz pomoć SAD i EU "poboljšani odnosi između Kosova i Srbije".

Mustafa je ocenio i da su sporazmi sa Srbijom doprineli poboljšanju života građana Srbije i Kosova. On je kazao i da Srbija nije ispunila sve do sada postignute sporazume i da je nekoliko njih prekršila.

Mustafa je naveo i da će teme budućih razgovora sa Srbijom biti i demarkacija granice, kompenzacija ratne štete i povratak dokumentacije koju je Srbija tokom rata uzela sa Kosova.

  • Bracika

    12.02.2015 14:56
    Pa zar
    to vec nisu uradili?... Mislim da bi naslov trebao biti: Ocekujem da Srbija prizna svojim gradjanima da je priznala Kosovo...Al ovako imaje mesta da vrte kesh kako ima se hoce! Imaju dobar izgovor za narod!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.