Avion Er Indije prinudno sleteo

Avion Er Indije koji je poleteo sa aerodroma u Njuarku (država Nju Džersi) za Mumbaj, sa 250 putnika, bio je prinuđen da se vrati i prinudno sleti.
Avion Er Indije koji je poleteo sa aerodroma u Njuarku (država Nju Džersi) za Mumbaj, sa 250 putnika, bio je prinuđen da se vrati i prinudno sleti.

Razlog za to je bio ozbiljan problem sa motorom, objavila je indijska televizija NDTV na svom sajtu. Kako se navodi, pilot je bezbedno sleteo posle dva sata u vazduhu zbog velikih vibracija u jednom motoru Boinga 777-300, kažu izvori iz Er Indije.

Portparol Er Indije potvrdio je incident i rekao da su putnici bili prigodno zaštićeni na letu za Delhi i da je katastrofa izbegnuta, samo zahvaljujući brzom reagovanju pilota. Pilot je morao da baci 60 tona goriva i da drži motor u praznom hodu zbog bezbednog sletanja u ozbiljnim okolnostima.

Kada su počele vibracije, avion se nalazio na 29.000 metara, a posle sletanja, jedna od lopatica motora bila je slomljena zbog pritiska, što je izazavalo velike vibracije, navode izvori.

  • 05.04.2015 12:16
    Previse karija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.