"Grci se ponašaju kao taksisti"

Čelnici Evrozone bili su šokirani propuštanjem Grčke da izloži planove za strukturalne reforme na razgovorima prošle sedmice u Briselu, navodi nemački list, dodajući da se grčki predstavnik ponašao kao "taksista".
Čelnici Evrozone bili su šokirani propuštanjem Grčke da izloži planove za strukturalne reforme na razgovorima prošle sedmice u Briselu, navodi nemački list, dodajući da se grčki predstavnik ponašao kao "taksista".

Sastanak zamenika ministara finansija u četvrtak dao je Atini rok od šest radnih dana da predstavi revidirani plan gospodarskih reformi pre nego što se sastanu ministri Evrozone 24. aprila, kako bi razmotrili odobravanje finansijske pomoći da održe Grčku likvidnom.

Izvori iz Evrozone rekli su Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungu da su bili razočarani i šokirani nedostatkom napretka Atine u planovima, a naročito opiranju razgovorima o smanjivanju penzija državnim službenicima. Raspoloženje između grčke levičarske vlade i njenih partnera iz Evrozone, naročito Nemačke, pokvarilo se poslednjih nekoliko sedmica uz lične optužbe između ministara i zahtevima iz Atine Berlinu da plati ratne reparacije.

Gde je novac?

List navodi kako je na prošlonedeljnom sastanku grčki predstavnik naprosto pitao gde je novac - poput "vozača taksija", prema izvorima, naglašavajući da će njegova zemlja uskoro bankrotirati. Izvori iz Evrozone rekli su listu kako grčki kreditori ne veruju da je zaista tako, te da bi to bio unutarpolitički problem ako Atina ne bi bila u stanju da u celosti isplati plate i penzije.

List isto tako navodi kako će nemački ministar finansija Wolfgang Schaeuble, koji je zauzeo čvrst stav prema Grčkoj u pregovorima o finansijskoj pomoći, morati da privoli donji dom nemačkog parlamenta Bundestag da izglasa bilo kakve temeljne promene programa reformi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet