Bostonski bombaš se izvinio žrtvama

Bostonski bombaš Džohar Carnajev koji je u maju osuđen na smrtnu kaznu zbog učešća u bombaškom napadu izvršenom pre dve godine na Bostonskom maratonu, kad je poginulo troje, a povređeno više od 260 ljudi, danas se izvinio svojim žrtvama.

Bostonski bombaš Džohar Carnajev koji je u maju osuđen na smrtnu kaznu zbog učešća u bombaškom napadu izvršenom pre dve godine na Bostonskom maratonu, kad je poginulo troje, a povređeno više od 260 ljudi, danas se izvinio svojim žrtvama.

"Želeo bih da se izvinim žrtvama i preživelima", rekao je on. "Žao mi je zbog života koje sam uzeo, zbog patnji, štete koju sam pričinio", rekao je Carnajev na današnjem pojavljivanju na federalnom sudu gde je i formalno osuđen na smrt.

Ovo je bio prvi put da je on dao izjavu na sudu. Do sada na suđenju nije govorio. Porota sastavljena od 12 članova je jednoglasno 16. maja donela odluku o smrtnoj kazni za Carnajeva (21), koji je na izricanju presude stajao sa prekrštenim rukama.

Odluka je doneta posle ukupno 14 sati većanja tokom tri dana, što je bilo medijski najpraćenije suđenje za terorizam u SAD još od suđenja za bombaški napad u Oklahoma Sitiju pre dve decenije.

Porota je morala jednoglasno da donese odluku da bi Carnajev dobio smrtnu kaznu. U suprotnom slučaju, on bi automatski dobio doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti za uslovnu slobodu. U napadu izvršenom 15. aprila 2013. blizu cilja Bostonskog maratona je poginulo troje, a povređeno više od 260 ljudi. Odbrana je tvrdila da je Džohar u vreme izvršenja zločina bio povodljivi 19-godišnjak, na kojeg je veliki uticaj izvršio njegov 26-godišnji brat Tamerlan.

  • 24.06.2015 21:02
    Fry
    Da, nije on los samo je imao los dan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.