Podvodni dron sa eksplozivom pronađen kod gasovoda

Bespilotno podvodno vojno vozilo napunjeno eksplozivom primećeno je na morskom dnu kod gasovoda Severni tok u Baltiku, prenose švedski mediji.

Bespilotno podvodno vojno vozilo napunjeno eksplozivom primećeno je na morskom dnu kod gasovoda Severni tok u Baltiku, prenose švedski mediji.

Kako se navodi, naprava se ne može deaktivirati do ponedeljka. Napušteno podvodno vozilo na daljinski pogon, navodno sa eksplozivom, detektovala je švedska mornarica u međunarodnim vodama u Baltičkom moru.

Vozilo je otkriveno tokom rutinske provere gasovoda Severni tok i vojska je odmah obaveštena. Podvodni dron, pronađen u blizini ostrva Gotlanda, obično se koristi sa uništavanje municije koja se ne može izvaditi sa morskog dna i eksplodira sa opasnim teretom.

Iako postoje informacije da se na vozilu nalazi eksploziv, iz švedske vojske kažu da on ne može da napravi nikakvu štetu. "Ne smatramo da je to vozilo opasno za trgovačke brodove ili za cevovod u ovom trenutku", kaže portparol švedske vojske.

Prema njegovim rečima, kabl koji je korišćen za kontrolu drona je odsečen, tako da je u ovom trenutku vozilo uglavnom bezopasno. Međutim, on navodi da nije poznato čiji je podvodni dron, jer na njemu nema nikakvih oznaka, a mnoge zemlje poseduju slične.

Švedska vojska isključuje mogućnost sabotaže.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet