Najneizvesniji izbori u Hrvatskoj

U Hrvatskoj se sutra održavaju parlamentarni izbori, koji se ocenjuju kao najneizvesniji, bez apsolutnog pobednika.

U Hrvatskoj se sutra održavaju parlamentarni izbori, koji se ocenjuju kao najneizvesniji, bez apsolutnog pobednika.

Kako se smatra, malo je verovatno da će bilo koja od dve najuticaajnije stranke vlasti i opozicije, SDP I HDZ, osvojiti većinu dovoljnu za formiranje vlade.

Analitičar Žarko Puhovski kaže da je veoma teško prognozirati rezultate nedeljnih izbora. On smatra da će sastavljanje buduće vlade sasvim sigurno zavisiti od malih stranaka koje će ući u parlament.

Takođe smatra da Hrvatsku čeka buran postizborni period u kojem će najveće stranke, opozicioni HDZ i vladajuća koalicija levog centra na čelu sa SDP-om, pregovarati s malim strankama koje će preći cenzus od pet odsto, a sve su opcije otvorene, pa i ona o ponavljanju izbora ili formiranje manjinske vlade za šta veću prednost daje HDZ-u.

Poslednja istraživanja javnog mnjenja, koje je za Dnevnik Nove TV obavila agencija Ipsos, dve glavne hrvatske političke stranke i njihove koalicije u ponedeljak bi mogle da osvanu sa podjednakim brojem mandata u Hrvatskom saboru. Dakle, nijedna sa onim brojem poslanika koji je potreban (76) da se formira nova hrvatska vlada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.