Rusija predstavila aparat za lociranje terorista

Rusija je predstavila novi aparat "hjuman risk" pomoću kog je moguće prepoznati potencijalno opasne ljude na javnim mestima putem skeniranja psihofizičkog stanja čoveka.
Rusija je predstavila novi aparat "hjuman risk" pomoću kog je moguće prepoznati potencijalno opasne ljude na javnim mestima putem skeniranja psihofizičkog stanja čoveka.

Na sajmu bezbednosti Milipol 2015 u Parizu predstavljen je novi aparat koji daljinski, bez kontakta, skenira psihofizičke reakcije čoveka, koje su prisutne čak i u slučajevima kada je čovek pribran.

"Aparatom je moguće utvrditi nivo stresa, anksioznosti i agresije. Treba pojasniti da u slučaju stresa telo čoveka počinje da vibrira niskim frekvencijama. Kamera na aparatu beleži sve promene na čovekovom telu i upozorava ako je kod neke osobe stanje alarmantno", rekao je Vladimir Tkač, direktor kompanije Juta, koja se bavi ispitivanjem i proizvodnjom opreme protiv industrijske špijunaže.

Prema njegovim rečima, nijedan čovek na ovakvu psihofizičku reakciju ne može da utiče, čak ni u slučajevima kada je čovek treniran za takve situacije i ponaša se staloženo.

Ako se ovaj sistem upotrebi, na primer, na stadionima, rekao je Tkač, bezbednosne službe će u svakom trenutku znati gde se pripremaju neredi, a na sličan način se ovaj uređaj može primeniti i na aerodromima.
  • 23.11.2015 02:02
    Kakva je ovo budalaština, mati moja.
  • Милан

    23.11.2015 00:07
    Србија...
    Никако апаратуру ставити у Србију...похапсиће нас све на основу датих параметара...
  • dr mr

    22.11.2015 20:47
    da, sigurno
    čak i ako se nadrogira do vrha kao što to obično ovi manijaci rade pre akcije? A šta ako se neko jednostavno boji letenja ili je klaustrofobičan ili ima agorafobiju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.