VIDEO: Obalska straža pokušala da potopi čamac sa izbeglicama

Pripadnici grčke obalske straže optuženi su za pokušaj namernog potapanja čamca punog sirijskih izbeglica, nakon što se u javnosti pojavio video snimak na kojem pripadnik obalske straže buši gumeni čamac.
Pripadnici grčke obalske straže optuženi su za pokušaj namernog potapanja čamca punog sirijskih izbeglica, nakon što se u javnosti pojavio video snimak na kojem pripadnik obalske straže buši gumeni čamac.

Pripadnici turske obalske straže došli su 12. novembra u posed snimka na kojem se vidi mali čamac sa oko 60 ljudi kako vrište i traže pomoć u mraku na Egejskom moru. Turske vlasti su objavile snimak ove nedelje i podnele žalbu nadležnim grčkim vlastima. Na snimku se vidi čovek koji, obučen kao pripadnik grčke obalske straže, pokušava da probuši gumeni čamac pun izbeglica. Čamac sa izbeglicama počinje da tone, a grčki čamac odlazi, ostavljajući turskoj obalskoj straži da spase utopljenike.

Izbeglice su potom vraćene u turski lučki grad Didim, polaznu tačku za mnoge koji pokušavaju da pređu preko Egejskog mora u Evropu.

Organizacija "Hjuman rajts voč" je izrazila zabrinutost zbog sprečavanja izbeglica da čamcima stignu u Grčku preko Egejskog mora.

Brojni svedoci su uočili nepoznate naoružane maskirane muškarce kako namerno buše gumene čamce a u nekim slučajevima ih čak vuku nazad u turske vode.

  • Hriscanin

    23.11.2015 11:16
    Nije invazija muslimana
    Nije ovde rec o orkestriranoj invaziji muslimana na evropu u organizaciji Turske vec im samo Turska drzava daje pratnju camcu sa muslimanskim izbeglicama i kroz hriscansko Grcko more i podnosi prijavu muslimanskom "Hjuman rajts voču". Zasto ta kvazi humanitarna organizacija ne drzi muslimane u muslimanskim zemljama ako je toliko humana vec ih salje hriscanima da ih provocira ovima koji su do juce ubijali i mucili hriscane u zelji da muslimani vojnom silom zavbladaju evropom a sada im ta "Hjuman rajts voč" to omogucava toboznjom brigom za muslimanskim izbeglicama. SIKTER MORE BRE TURCI OD EVROPE!
  • 23.11.2015 08:41
    A da vidite šta sve rade te izbeglice u Evropi, ne biste ih žalili tako. Najlakše biti slep za istinu i žaliti stranu koja kasnije čini daleko veće zločine. Eto vam brdo privatnih snimaka na internetu pa se malo informišite koje sve zločine rade iste te izbeglice u Evropi. O tome se ćuti naravno. Ili bi napravio izbeglički smeštaj blizu vašeg stana, da ih malo bolje upoznate. Ja mislim da ne biste mogli tri dana izdržati blizu njih.
  • 23.11.2015 07:16
    vraćamo se u varvarstvo
    čovek je čoveku vuk

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet