Pronađeno oružje i zastava Islamske države u BiH

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili tri osobe na području Velike Kladuše, kod kojih je pronađeno oružje i zastava Islamske države.

SIPA je saopštila da su pretreseni objekti na tri lokacije "s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku".

To je nastavak akcije "Damask" koja ima za cilj otkrivanje osoba za koje se sumnja da su u vezi s radikalnim islamskim terorizmom. Uhapšene su N.Š. (1988), A.M. (1960) i Dž.V. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijam, javljaju bosanski mediji.

SIPA je navela da su u akciji pronađene i ručne bombe, tomblonska mina, protivpešadijske nagazne mine, veća količina municije, mačeta, zastava Islamske države, kao i plastični šablon za oslikavanje obeležja Islamske države.

Akcija je sprovedena po naredbama naredbama Suda i Tužilaštva BiH u saradnji s policijom Unsko-sanskog kantona.

Autor: B92

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet