Severna Koreja bacila milion letaka iznad Južne Koreje

Severna Koreja je bacila oko milion propagandnih letaka iznad Južne Koreje pomoću balona, saopštile su južnokorejske vlasti.

U saopštenju Ministarstva odbrane Južne Koreje se navodi da vojska Severne Koreje skoro svakodnevno šalje balone u misiju bacanja letaka.

Portparol Ministarstva Kim Min-seok navodi da su, pored pograničnih područja, leci stigli čak i do Seula.

Zvanični Pjongjang je poslednjih godina retko pribegavao bacanju letaka nad Južnom Korejom pošto su dve Koreje zvanično prekinule sa "psihološkim ratom" kao deo mera za smanjenje tenzija dogovorenih 2004. godine. Južnokorejski aktivisti su, uprkos tome, povremeno slali propagandne balone ka severu, što je izazivalo oštru reakciju Pjongjanga.

Između Severne i Južne Koreje je, međutim, došlo do neke vrste "hladnog rata" nakon što je Pjongjang 6. januara objavio da je izvršio probu hidrogenske bombe, a Seul zatim ponovo pokrenuo emitovanje propagandnih poruka preko ogromnih zvučnika na granici dve zemlje.

Severna Koreja je ubrzo odgovorila emitovanjem sopstvenih poruka preko zvučnika na granici, kao i slanjem balona sa lecima koji sadrže antijužnokorejsku propagandu.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.