FOTO: Službena adresa novog hrvatskog ministra zapravo stara straćara

Ministar branitelja Mijo Crnoja kao svoju adresu upisao je samoborsku ulicu Gradna 85/G, međutim na toj adresi ne postoji ništa osim barake sklepane od starih transportnih paleta.

U njoj se nalaze ormar i šporet na drva, bez dimnjaka. Trava je uredno podšišana, ali ministar ne živi u ovoj baraci u samoborskoj industrijskoj zoni. Komšije na koje su novinari naišli kažu da novi ministar tu sigurno ne živi, ali da je verovatno kupio spomenuto zemljište na kojem planira da izgradi kuću.

Kako piše "Jutarnji", ministar Mijo Crnoja zapravo već godinama s porodicom živi u zagrebačkom naselju Podsused, ali sa interfona je uklonjena pločica s njegovim prezimenom. Na toj adresi je prijavljena firma "Rumica usluge" u kojoj je Ružica Crnoja vlasnik i direktor, a Mijo Crnoja zastupnik. Za prepostaviti je da se radi o hrvatskom ministru branitelja i njegovoj supruzi. Iste se osobe pojavljuju u još jednoj kompaniji  "Energija Benkovac" s tom razlikom što je u njoj direktor i vlasnik Mijo Crnoja, a zastupnik Ružica Crnoja.

Crnoja je inače u ponedeljak službeno preuzeo Ministarstvo branitelja i najavio da će mu jedna od prvih mera koju će zatražiti biti zaustavljanje razdvajanja penzija na deo ostvaren prema posebnom propisu i deo ostvaren na temelju radnog staža.

Inače, Crnojina samoborska adresa navedena je na izbornim listama koje su objavljene pre ovih izbora. On je bio kandidat HDZ-a na listi za dijasporu i kao i svim drugim kandidatima objavljena mu je adresa. Ako se utvrdi da Crnoja ne živi na adresi na kojoj je prijavljen, mogao bi i kazneno da odgovara zbog utaje poreza.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.