U Parizu haos, taksisti protestuju protiv Ubera

Policija u Parizu bacila je suzavac na taksiste koji zapalili vatru na glavnom autoputu.

U štrajku učestvuju i kontrolori vazdušnog saobraćaja, prosvetni radnici i zaposleni u drugim javnim službama nezadovoljni uslovima rada. Taksisti su, u znak protesta zbog uslova rada i, kako smatraju, nepravedne konkurencije američke kompanije Uber, ometali saobraćaj, a jedan vozač je povređen kada je pokušao da blokira ulaz u autobus na aerodromu.

Stotine francuskih taksista, uz podršku nekoliko kolega iz Belgije i Španije, blokiralo je veliku raskrsnicu koja vodi u zapadni deo Pariza, poremetivši saobraćaj u okolnim avenijama. Na pariskim aerodromima otkazan je svaki peti let, a moguće je da dođe do još odlaganja zbog štrajka kontrolora leta.

Francuski taksisti smatraju da servis Uber šteti "profesionalcima koji plaćaju porez, koji poštuju pravila, "dok američki kauboji žele da unište francuski sistem na koji su svi prikačeni", kazao je jedan od taksista koji se pridružio protestu u Marseju.

Uber je svojim korisnicima poslao poruku s upozorenjem na moguće nasilje tokom protesta, navodeći da je clij protesta da se "izvrši pritisak na vladu da ograniči konkurenciju".

Taksisti su pokušali marš od metro stanice Port Majo raskrsnice na osam traka obilaznice ali ih je policija suzbila suzavcem.

Autor: Agencije

  • Srba

    26.01.2016 12:39
    Ne razumem čemu protest. Neka snize cene, a građani će sami odlučiti čime će da se voze... Na kraju krajeva građani su najvažniji. Pozdrav!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.