Doživotna robija za spaljivanje Palestinca

Dva mlada Izraelca osuđena su u Jerusalimu na doživotnu robiju, odnosno 21 godinu zatvora zbog ubistva palestinskog tinejdžera Muhameda Abu Kdeira, koga su spalili živog.
On je ubijen u ciklusu nasilja koje je dovelo do rata u Pojasu Gaze 2014. godine. Ta dva Izraelca bila su maloletna u vreme kada su, zajedno s jednim jevrejskim naseljenikom, oteli šesnaestogodišnjeg Muhameda na ulici u istočnom Jerusalimu i kasnije ga spalili u obližnjoj šumi.
 
Jevrejski naseljenik Josef Haim Ben-David je predvodio napad na mladog Palestinca, ali njegovi advokati kažu da je mentalno oboleo i da nije odgovoran za svoje postupke u to vreme. Sud je utvrdio da je on počinio zločin, ali bi tek trebalo da presudi da li je mentalno sposoban.
 
Dvojica osuđenih su imali 16 godina kada je protiv njih 2014. podignuta optužnica. Njihov zločin bio je osveta za ubistvo tri izraelska tinejdžera, učenika jevrejske verske škole na Zapadnoj obali. Doživotna kazna zatvora je bila maksimalna koju su mogli dobiti.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.