Osuđivani pedofil na čelu organizacije za zaštitu dece

Osuđeni pedofil suosnivač je udruženja koje se bavi zaštitom dece od seksualnog zlostavljanja.

On svoju prošlost ne krije, a za hrvatsku televiziju kaže da je u zatvoru proveo 10 godina.

"Predsednik sam udruženja za zaštitu ljudskih prava. Bio sam 10 godina u zatvoru, osuđen sam zbog zlostavljanja dve devojčice", rekao je u intervjuu.

Iz zatvora je izašao pre nešto više od godinu dana. Jednu maloletnu devojčicu je seksualno iskorićavao, a s drugom je imao seksualni odnos, navodi se u presudi.

Na pitanje kako je moguće da on kao osuđivani pedofil danas štiti prava dece, odgovorio je da "u tome ne vidi nikakav problem".

Zaštitnica prava dece u Hrvatskoj, Mila Jelavić, tvrdi da je glavni problem u Zakonu o udruženjima koji ovakve slučajeve ne zabranjuje.

"To je jedna od nelogičnosti sistema. Na to sam upozorila Ministarstvo uprave još 2014, ali nažalost moji predlozi nisu prošli", kaže Jelavić.

I bivša ministarka socijalne politike i mladih, Milanka Opačić, je svesna manjkavosti sistema.

"To je pokazatelj nefunkcionisanja sistema koji ne proverava takve informacije. U Hrvatskoj se svakog dana osnuje po desetak udruženja, pa vi vidite", kaže Opačić.

Predsednik udruženja za zaštitu dece nalazi se na toj poziciji iako je i dalje uredno u registru pedofila.

"Sigurno da sam u registru, to nije nimalo sporno. Svaka osoba koja je optužena za zlostavljanje dece nalazi se u tom registru", kaže pedofil. On dalje tvrdi da ga to nije sprečilo da sarađuje s institucijama i kaže kako niko nikada nije doveo u pitanje njegovu presudu s obavljanjem današnje funkcije.

On ističe da udruženje s institucijama sarađuje tako da nijedan član nema kontakt s decom.

Autor: Dnevnik.hr

  • N.SAD

    18.02.2016 23:02
    bolesnici
    Šta kaže novi papa na ovu pojavu?Pretpostavljamo da je čestitao i pozdravio ,,akciju''.
  • pssst

    18.02.2016 17:51
    bez izbora
    Oni koji su osudjeni bolje poznaju zakon od onih koji to nisu bar prema Nusicu i njegovoj gospodji ministarki
  • Sekularista

    18.02.2016 16:47
    A šta je sa onima koji javno propagiraju mržnju prema pederima, a privatno se pederišu i pedofilišu? Takođe nose haljine i dobijaju pare iz budžeta bez osnova. Neću da ih imenujem, svi znamo ko su.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet