Obustavljen let iz Beča za London zbog terorista?

Avion kompanije Izi džet (Easy Jet) obustavio je poletanja iz Beča za London u poslednjem trenutku, pošto je jedna putnica osoblju prijavila da je čovek koji sedi pored nje povezan s islamistima, saopštile su večeras austrijske vlasti.
"Žena je rekla da je videla poruke slične Islamskoj državi na mobilnom telefonu putnika koji je sedeo pored nje", izjavio je Frans presu izvor blizak austrijskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.
 
Putnica je obavestila osoblje aviona, tako da je poletanje otkazano i svi putnici i njihov prtljag je bio podvrgnut dodatnoj kontroli. "Pošto ništa sumnjivo nije pronađeno u letelici, avion je poleteo, ali bez žene i muškaraca koji su upućeni na ispitivanje", dodali su isti izvori.
 
Muškarac je Iračanin, a za ženu se još ne zna nacionalnosti. Incident se dogodio u jeku ekstremne napetosti u Evropi posle terorističkih napada 22. marta u Briselu u kojem je stradala 31 i povređeno 300 ljudi. Islamska država je preuzela odgovornost za taj napad.
 
Autor: agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.