VIDEO: Severna Koreja objavila snimak napada na Vašington

U četvorominutnom snimku pod nazivom "Poslednja šansa" Pjongjang prikazuje lansiranje nuklearne rakete sa podmornice ka Vašingtonu, a na kraju snimka se vidi američka zastava u plamenu.

Snimak prikazuje istoriju američko-korejskih odnosa i završava se digitalno obrađenom scenom u kojoj se vidi raketa kako prolazi kroz oblake, vraća se na zemlju i pada ispred spomenika Abrahamu Linkolnu u Vašingtonu.

Zgrada američkog Kapitola eksplodira i pojavljuje se poruka na korejskom jeziku: "Ako američki imperijalisti pomere i jedan milimetar ka nama, mi ćemo ih odmah gađati nuklearnim oružjem".

Takođe, Severna Koreja je upozorila Južnu Koreju da će napasti predsedničku palatu Seula ukoliko se južnokorejska predsednica Park Geun-Hje ne izvini svom severnom susedu zbog "izdaje".

Severna Koreja u ultimatumu, koji je izdala Korejska narodna armija, a preneli državni mediji, zahteva i da južnokorejska predsednica javno pogubi zvaničnike odgovorne za, kako se tvrdi, planove napada na njihovo rukovodstvo.

Autor: Tanjug

  • Miloš

    27.03.2016 12:37
    Ima li leka?!
    Mora biti da boli kada bolest toliko uznapreduje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet