VIDEO: Nakon šest časova uhapšen otmičar aviona, sve učinio zbog bivše žene

Nakon šestočasovne drame otmičar aviona kompanije "Idžipter" sa oko 60 putnika i članova posade se predao i izašao iz aviona sa podignutim rukama.

AFP javlja da je iz aviona izašlo i sedmoro preostalih putnika, a da je otmičar uhapšen.

Ministarstvo spoljnih poslova Egipta je saopštilo da se otmičar aviona "Idžiptera" zove Seif Eldin Mustafa, a predsednik Kipra da otmica nema veze sa terorizmom već da iza svega stoje lični motivi, odnosno problemi sa bivšom ženom.

Avion kompanije "Idžipter" sa 62 putnika i člana posade na letu iz Aleksandrije za Kairo otet je jutros oko osam časova i posada je bila primorana da avion prizemlji. Sleteo je u Larnaku na Kipru.

Nakon višečasovnih pregovora sa otmičarem, u avionu je ostalo sedam osoba, od kojih tri putnika i četiri člana posade, dok su svi ostali putnici oslobođeni.
Inače, Ibrahim Samaha, profesor veterine iz Aleksandrije, jutros je pogrešno identifikovan kao otmičar aviona. Profesor se u međuvremenu javio i rekao da je on bio jedan od putnika koji su bili taoci u avionu, a ne otmičar.

Takođe, egipatsko ministarstvo spoljnih poslova izdalo je zanimljivo saopštenje o motivima otmičara. "On nije terorista, već idiot. Teroristi su ludi ali ne i glupi. Ovaj tip jeste", navodi se u saopštenju ministarstva.

Autor: Agencije

Foto: Rojters

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.