Ebola više nije međunarodna zdravstvena opasnost

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da se Ebola više ne kvalifikuje kao međunarodna zdravstvena opasnost.

Ovu vest saopštila je u Dakaru generalna direktorka SZO Margaret Čan. Ona je, međutim, naglasila da mora da se očuva budnost u Zapadnoj Africi.

Od decembra 2013. godine od Ebole je umrlo više od 11.000 ljudi, uglavnom u Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu.

Svaka od ove tri zemlje proglasila je kraj epidemije ebole, posle čega je, međutim, došlo do naglog povećanja obolelih od ove bolesti. Zdravstvene vlasti objavile su da muškarci koji preleže ovu bolest mogu da polno prenesu ovaj virus i do godinu dana posle oporavka. Agencija Asosijejted pres objavila je svoje nalaze da SZO početkom epidemije nije želeo da proglasi opasnost prvenstveno iz političkih i ekonomskih razloga.

Autor: agencije

Teme

ebola
  • Kalin

    29.03.2016 23:30
    Naravno da nema opasnosti jer su završili eksperiment. Interesantno da epidemija ebole pojavio u trenutku kada Amerikanci došli u Afriku sa timom stručnjaka i naučnika kako bi izvršili upravo vakcinaciju pritiv ebole. Ustvari, oni su preko vakcine inficirali ljude sa ebolom. Trebao sam sačuvati novinski članak gde jedan Američki naučnik sa imenom i prezimenom jasno izjavio da je to u stvari bio expreminet testiranja biološkog oružja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.