Zbog plesa kažnjeni bičevanjem

Tridesetak mladih osoba, devojaka i mladića koji su u restoranu na severu Irana proslavljali matursko veče, osuđeni su na 99 udaraca bičem, a kazna je sprovedena odmah da bi poslužila kao primer ostalima.

"Više od trideset mladića i devojaka koji se međusobno nisu poznavali i upravo su se spremali da počnu da plešu uz opravdanje da slave matursko veče, kažnjeno je", potvrdio je glavni tužilac grada Kazvina Esmaila Sadehija Nijarakija.

Pravosudni izvor je objavio da se zabava održavala blizu Kazvina u vrtu jedne vile, ali nije objavljen datum. Nakon hapšenja, sud se hitno sastao i svakog od mladih ljudi osudio na 99 udaraca bičem, a policija je kaznu sprovela po hitnom postupku.

Glavni tužilac je objasnio da "te devojke i mladići, koji su polugoli konzumirali alkohol i ponašali se na neprimeren način", vređaju javno mišljenje.

  • Andrija Šrek

    28.05.2016 16:19
    !!!
    Još diiiivne religije !!
  • Vlada

    27.05.2016 21:07
    ---
    Šteta što Maja Gojković prilikom posete "prijateljskom" Iranu nije plesala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet