Sahrana Muhameda Alija u petak u rodnom Luivilu

Legenda boksa Muhamed Ali biće sahranjen u petak, 10. juna, u svom rodnom gradu Luivilu, u američkoj saveznoj državi Kentaki, saopštio je portparol porodice.

Sahrana će biti održana u dva sata popodne po lokalnom vremenu i biće otvorena za javnost.

Portparol porodice je rekao da je Ali bio građanin sveta i da bi želeo da ljudi iz svih slojeva mogu da prisustvuju tom događaju.

Sahrana će biti prenošena i putem interneta. Svečane govore održaće bivši predsednik Bil Klinton, glumac Bili Kristal i sportski komentator Brajant Gambel.

Legenda boksa Muhamed Ali preminuo je u subotu ujutru u 75. godini posle 31-godišnje borbe sa Parkinsonovom bolešću.

Ali, bivši bokserski prvak sveta u teškoj kategoriji, prebačen je u bolnicu u Finiks u američkoj saveznoj državi Arizona početkom nedelje zbog respiratornih problema.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet