Počinje suđenje za ubistvo Srba iz Srebrenice

Pred Sudom BiH sutra bi trebalo da počne suđenje Izetu Arifoviću, Suadu Smajloviću i Amiru Salihoviću, koji su optuženi da su 1992. godine počinili ratni zločin protiv srpskih civila na području Srebrenice.

Tužilaštvo BiH najavilo je da će tokom suđenja saslušati 37 svedoka i izneti 27 materijalnih dokaza.

"Samo jedan svedok je tražio mere zaštite", rekao je tužilac Tužilaštva BiH Miroslav Janjić, javio je Birn.

Odbrana optuženih nije se izjašnjavala o namerama Tužilaštva BiH. Prema navodima optužnice, Arifović zvani Ćiza ubio je jednog civila srpske nacionalnosti koji je, sa još sedam lica i četiri tela, dovezen u stanicu policije u Srebrenici nakon napada na selo Zalazje, 12. jula 1992. godine.

Tužilaštvo BiH tereti Arifovića da je pucao i u dvojicu civila nakon njihovog izvođenja iz policijske stanice.

"Nakon što su njihova tela natovarena na kamion, optuženi Smajlović je, primijetivši da jedna od žrtava daje znakove života, pucao rafalom, te su na taj način usmrtili dvojicu zarobljenih civila", navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet