Francuz sa 125 kg eksploziva planirao napad na EP u fudbalu

Državljanin Francuske koji je uhapšen krajem maja na ukrajinsko-poljskoj granici planirao je niz napada u Francuskoj uoči i tokom Evropskog prvenstva u fudbalu.

Kod njega je u trenutku hapšenja pronađeno 125 kilograma eksploziva.

Šef ukrajinske Državne bezbednosti Vasilij Gricak je izjavio da je neimenovani Francuz bio u kontaktu sa ilegalnim naoružanim grupama u Ukrajini, u svrhu kupovine oružja i eksploziva.

"Francuz je govorio negativno o potezima svoje vlade, masovnoj migraciji, širenju islama i globalizaciji, kao i o planovima da izvrši više terorističkih napada", rekao je Gricak.

Francuska televizija M6 je u subotu objavila da je 25-godišnjak uhapšen krajem prošlog meseca na ukrajinskoj granici, a kod njega je u automobilu pronađen arsenal oružja i eksploziv, uključujući raketne bacače i kalašnjikove.

Portparol ukrajinske pogranične službe Oleg Slobodijan je istog dana potvrdio da je Francuz uhapšen, dok je portparol ukrajinske bezbednosne službe SBU odbio da komentariše hapšenje.

Bezbednosni organi u Evropi su na oprezu nakon što su džihadisti u Parizu u novembru prošle godine izvršili terorističke napade u kojima je ubijeno 130 ljudi, kao i napade u Briselu u martu, kad je u metrou i na aerodromu ubijeno 32 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet