Otac silovatelja: Zašto zatvor za 20 minuta akcije?

Otac studenta Stenforda osuđenog za silovanje devojke u nesvesti, izazvao je buru rečima da njegov sin ne bi trebalo da bude uhapšen "zbog 20 minuta akcije".

Brok Tarner (20) osuđen je na šest meseci zatvora zbog seksualnog napada ne devojku bez svesti prošle godine, navodi BBC.

Tužioci su u januaru 2015. godine izjavili da je dvoje svedoka videlo Tarnera kako „seksualno napada devojku“ koja u kampusu Univerziteta Stenford leži na zemlji bez svesti.

Takođe, naveli su da je Tarner pokušao da pobegne kada su mu svedoci prišli, ali su ga uhvatili i držali ga dok policija nije došla.

Tarner je inače bivši plivač i u martu proglašen je krivim po tri take optužnice. Tužioci su želeli kaznu od šest godina zatvora.

Osuđen je na šest meseci i uslovnu kaznu, a i do kraja života biće registrovan kao neko ko je osuđen za zločin seksualnog napada.

Njegov otac Den izjavio je između ostalog sudu pre presude da je Brok imao lep život u kojem je bio „veoma voljen“.

„Njegov život više neće biti onakav kakav je sanjao i vredno radio da postigne to što želi. To je surova kazna za dvadeset minuta akcije u dvadeset godina njegovog života“, rekao je on.

Na tu izjavu mnogi su žestoko reagovali na društvenim mrežama, navodi BBC.

„’Kultura silovanja’ je kada otac osuđenog silovatelja napada napad karakteriše kao ’20 minuta akcije“, glasi jedan od komentara.

„Čekajte sekund... Brok Tarner će samo šest meseci provesti u zatvoru za silovanje devojke bez svesti iza kontejnera“, navodi se u drugom komentaru

Osim toga, oko 28.000 ljudi potpisalo je peticiju kojom se traži od predsedavajućeg sudije Aarona Perskija da povuče presudu koja nije dovoljno visoka.

Perski je izjavio da bi stroža kazna imala „velike posledice“ na Tarnera. Naveo je i da je kao pozitivne stvari uzeo to što Tarner nije ranije osuđivan.

Sudu se obratila i napadnuta devojka, sada stara 23 godine, koja je rekla da joj je napad ostavio psihičke posledice i okrivila ga i za to što je nju i njenu porodicu uvukao u „agresivno suđenje“.

Posle je izjavila i da je razočarana preblagom kaznom.

„Čak i ako je kazna blaga nadam se da će ovo probuditi ljude. Želim da sudija zna da je on zapalio mali požar. Na kraju krajeva ovo je razlog da progovorimo o tome još glasnije“, rekla je ona.

Tužilac Džef Rosen istakao je da „kazna ne odgovara zločinu“.

  • V

    07.06.2016 08:03
    Pa ako misli da to nije nista neka mu sin bude nekom dat na 20 minuta pa nek isnu objasnjava da to nije nista
  • Brus Vilis

    06.06.2016 21:40
    Ne da kazna ne odgovara zločinu već je podstrek za nove "akcije"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet