U Nigeriji od gladi i žeđi umre do 30 migranata dnevno

Skoro 200 izbeglica koje su pobegle od Boko harama, umrlo je prošlog meseca od gladi u prihvatnom kampu u Bami, na severu Nigerije, gde boravi oko 24.000 ljudi, objavilo je udruženje Lekari bez granica (MSF).

Iako je cela oblast nebezbedna, jedan tim Lekara bez granica je uspeo da prvi put uđe u kamp gde im je rečeno da svakog dana niču novi grobovi.

Prema izveštaju Lekara bez granica, u ovom kampu vlada "apsolutna humanitarna katastrofa" u kojoj, kako navode, svakog dana od gladi ili bolesti izazvanih izgladnjivanjem, umre oko 30 ljudi.

"Svakom petom detetu u kampu smo dijagnostikovali akutnu neuhranjenost. Osim neuhranjenosti, očigledno je da su deca traumatizovana, da su videla i preživela mnoge strahote", kažu Lekari bez granica.

U nemirima na severu Nigerije, koje je pre sedam godina pokrenula islamistička grupacija Boko haram, ubijeno je 20.000 ljudi, a skoro dva miliona je raseljeno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.