U sedam evropskih država visok rizik od terorističkih napada

U sedam evropskih država postoji visok rizik od eventualnih terorističkih napada, preneli su u petak britanski mediji upozorenje britanskog Ministarstva spoljnih poslova.

Među najrizičnijim zemljama su Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Španija, Belgija, Turska i Rusija, dok se po ovoj proceni rizika Srbija našla u trećoj grupi, na 23. mestu, prenosi "Dejli Mejl".

U drugu grupu srednjeg rizika smeštene su Holandija, Danska, Švedska, Italija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Ukrajina i Kipar.

Treća grupa zemalja među kojima je Srbija, se vezuje za potencijalni rizik, a tu su još i Albanija, Makedonija, Rumunija, Bugarska, Slovačka, Belorusija, Luksemburg, Gruzija i Malta.

Kao države u kojima je veoma mali rizik od mogućih terorističkih napada pominju se Švajcarska, Slovenija, Češka, Mađarska, Poljska, Litvanija, Letonija i Estonija.

  • NN

    16.07.2016 11:31
    I šta mi sad da radimo, povodom ovog obaveštenja, odnosno-davanja na znanje?
    Sprečiti ništa ne možemo, samo će se u znatan broj ljudi uvući strah i osećaj nemoći.
    Ludilo je zahvatilo ceo svet i tu nema leka, svakodnevno čitamo o njegovoj eskalaciji.
    Jedino što možemo i što je najbolje rešenje, sebi pomoći na taj način što ćemo staviti akcenat na sebe, svoj život, svoju porodicu, posao i svoje uže okruženje. To ne znači zabiti glavu u pesak, ali znači ne dozvoliti da nas slomi ono na šta nemamo nikakav uticaj. Akcenat staviti na ono na šta možemo uticati na najbolji mogući način i živeti svoj život, uz punu svesnost o tome šta se događa oko nas.
  • Awaw

    16.07.2016 11:02
    Dosao religija mira u evropu, uzivajte

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.