"Er Frans" i dalje štrajkuje, otkazano 20 odsto letova

Kompanija "Er Frans" otkazala je u subotu oko 20 odsto svojih letova, četvrtog dana štrajka avionskog osoblja do kojeg dolazi u jeku putničke letnje sezone.
Francuska aviokompanija je saopštila da i za danas očekuje istu situaciju, mada je oko 80 odsto letova i dalje na programu.
 
"Otkazivanja i odlaganja u poslednjem trenutku se ne mogu isključiti", navodi se u saopštenju, uz napomenu da poteškoće u sastavljanju avionskog posada mogu, takođe, da dovedu do ograničenja broja putnika po letu.
 
Francuska agencija podseća da je "Er Frans" u petak otkazala let za Nju Delhi u poslednjem trenutku zbog nedostatka osoblja i navodi da, iz bezbednosnih razloga, na svakih 50 putnika u avionu mora biti prisutan jedan stjuart.
 
Sindikati, koji predstavljaju oko polovinu štrajkača, pozvali su na obustavu rada, koja je počela u sredu, nakon što maratonski pregovori nisu doveli do dogovora o obnavljanju kolektivnog ugovora o radu u vezi sa platama, propisima i unapređenjima.
 
Uprava želi da ograniči trajanje ugovora na 17 meseci, dok sindikati traže da ugovor traje između tri i pet godina.
 
"Er Frans" se hvata u koštac i sa štrajkovima pilota, koji su poslednji put štrajkovali od 11. do 14. juna, baš na početku Evropskog prvenstva u fudbalu koje se održavalo u Francuskoj.
 
Francuska aviokompanija je procenila da štrajkovi koštaju oko 40 miliona evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.