Gej strejt alijansa podržala izbor Ane Brnabić za ministarku

Gej strejt alijansa (GSA) pozdravlja odluku mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića da za ministarku državne uprave i lokalne samouprave predloži Anu Brnabić, koja će biti prva ministarka u našoj zemlji koja ne krije svoju drugačiju seksualnu orijentaciju.
Ovakvu odluku mandatara GSA smatra "istorijskim trenutkom" u Srbiji i ogromnim korakom u izgradnji društva jednakih šansi koje prepoznaje i vrednuje kvalitet i stručnost ljudi na visokim položajima bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili bilo koje drugo lično svojstvo. Brnabić, pored toga što poseduje veliku stručnost, kako se navodi, biće prva ministarka u Srbiji koja ne krije svoju drugačiju seksualnu orijentaciju.
 
"Politička participacija LGBT osoba je od krucijalnog značaja za povećanje tolerancije, smanjenje diskriminacije i nasilja prema LGBT populaciji u Srbiji, kao što je to bila i jeste u svim razvijenim državama, a izbor Ane Brnabić za ministarku državne uprave i lokalne samouprave će, nesumnjivo doprineti, između ostalog, ravnopravnosti i većem prihvatanju i razumevanju prema LGBT zajednici", navodi se u saopštenju.
 
Podseća se da je GSA u prethodnih nekoliko godina imala prilike da sarađuje sa Anom Brnabić i uveri se u njenu stručnost i posvećenost poslu. "Čvrsto smo ubeđeni da će i kao ministarka pokazati veliku profesionalnost i postići značajne rezultate", poručuju GSA.
  • Лука Лабан

    09.08.2016 08:03
    Која је њена стручност? Рад за усаид? За оне који још увек нису информисани, то је организација за утеривање демократије коју је оновала циа. Паметном довољно. Ко је подржава због дугиних боја, били им у кући сваки дан!
  • Pera_Kabanicar

    08.08.2016 21:15
    @Celler
    Šta bre bravo, Celleru ili Cellerko. To je užas, ako to uradi, uradiće pod pritiskom tog lobija iz EU. Mi, Srbi i ostali dobri sunarodnici u Vojvodini i užoj Srbiji tj. stanovnici Republike Srbije smo zdrava nacija, sa neiskvarenim incestoidnim genima, kod nas postoje mama, tata i deca, bake i deke...zar treba da uvozimo modni trend nazvan lgbt? Ako oni postoje i ustav im to dozvoljava, neka žive svoj život bez promocije i neka nas ne truju svojim stavovima...sutra će i narkomani da dobiju svoja prava, da se legalizuje heroin, da se legalizuje trganje lančića, krađa bicikala, sitne krađe, jer, pobogu oni imaju potrebu za heroinom, to je jače od njih, to nije bolest i ako nemaju novaca dozvoliće im zakon da se snađu pljačkom i otimanjem! Hoće li lgbt tražiti da se promeni ustav i da legalizuju silovanja koja oni počine? Jer, pobogu, njih je malo, pa ako imaju nagon, treba im omogućiti pravo na silovanje??? Ne mrzim, ne vređam, ovaj tekst nije govor mržnje, ovo je zaštita nekih normalnih zdravih vrednosti zdravog društva...svako ima pravo na opredeljenje, ali bez ugrožavanja većine.
  • Lala

    08.08.2016 20:52
    Crnjak..
    A Nesa Poaro??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.