Napadač na svadbi u Turskoj imao između 12 i 14 godina

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je da je bombaš samoubica koji je izveo napad na svadbi u gradu Gazijantep imao između 12 i 14 godina.

U napadu koji se dogodio u subotu poginula je 51 osoba, ranjeno je 69 ljudi od kojih 17 teško.

Eksplozija se dogodila na proslavi venčanja u gradu Gazijantep na jugoistoku Turske, saopštio je guverner Gazijantepa. Guverner tog grada Ali Lerlikaia je rekao da je ovaj čin "gnusni terororistički bombaški napad na svadbi".

Eksplozija se dogodila u okrugu grada Gazijantep, koji ima veliki broj kurdskih stanovnika, što podstiče spekulacije o umešanosti džihadista. U izveštajima o napadu se navodi da su na venčanju bilo pristutni brojni Kurdi.

Kurdistanska Radnička partija potvrdila je da su na venčanju bili prisutni njihovi prtipadnici uključujući brojne žene i decu.

Erdogan je izjavio da su ciljevi napada, poput napada u Gaziantepu, da jačaju podele između različitih grupa u Turskoj, kao što su Arapi, Kurdi i Turkmeni i uvedu raskol po "etničkim i religijskim osnovama".

Mnogi džihadisti vide Kurde kao jednog od svojih najvećih glavnih neprijatelja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.