Uz tablu "Dobro došli u RS" uskoro zastava i obeležja BiH

Uskoro će na svim graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini stajati zastava i obeležja države BiH, što dosada nije bio slučaj.

Kako se navodi, kada, na primer, iz Crne Gore preko graničnog prelaza Sitnica kod Trebinja ulazite u BiH, dočekuje vas velika tabla sa ćiriličnim natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku" i engleskom "Welcome to Republic of Srpska", a nigde nema nikakvog obeležja BiH.

Kako je potvrdio načelnik Odeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju u UIO BiH Ratko Kovačević, kada je reč o državnim obeležjima na graničnim prelazima, na njima moraju stajati sva obeležja države BiH.

To je potvrdila i portparolka Granične policije BiH Sanela Dujković, koja je kazala da je Savet ministara BiH u martu 2016. zadužio sve bosanskohercegovačke institucije da preduzmu mere radi otklanjanja uočenih nedostataka ili nepravilnosti pri isticanju zastava BiH na institucijama, graničnim prelazima i diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

"Granična policija BiH zadužila je sve organizacione jedinice da uklone uočene nedostatke i zamene zastave, te su podeljene 144 nove zastave za jarbole i 105 novih zastava za smeštajne objekte organizacionih jedinica", kazala je Dujkovićeva.

Naglašava da na graničnom prelazu ne može stajati samo tabla s nazivom nekog od entiteta ili zastava entiteta, a da nisu postavljene tabla i zastava Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina ima 83 granična prelaza, od čega je 55 međunarodnih, a 28 za pogranični saobraćaj. U međunarodne granične prelaze se ubrajaju i četiri međunarodna aerodroma u BiH - Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banjaluka.

  • Vojvodjan

    26.09.2016 19:22
    @Terješkova
    uživam ja u svakom danu, a stvari u kojima ne uživam menjam ili bar komentarišem, ako vam smeta, ne čitajte. Ako država Mađarska nije ugrožena što ima tablu na kojoj se vidi kada se ulazi u Bacs-Kiskun, Hrvatska što ima tablu koja pokazuje kad ste u Primorsko-goranskoj županiji, Italija kad ulazite u Veneto... zašto to isto ne može i u ovoj državi? Samo je Srbija večito ugrožena a velike patriJote pritom mrze deo svoje države i to apsurdno onaj deo u kojem i sami žive. Apsurdistan
  • Terješkova

    26.09.2016 09:30
    @Vojvođan
    Šta će nam tabla, svi znamo gde je i kolika nam je Vojvodina...Vojvodina Velikog srca gde dolaze, ostaju, odlaze, vraćaju se... Nemoj od rane zore biti tako nadrndan, uživaj u ovom lepom ponedeljku!!
  • Vojvodjan

    25.09.2016 21:18
    tabla Vojvodina
    a tabla koja bi pokazala ulazak u Vojvodinu nit postoji, nit se spominje, nit bi preživela kad bi čak i bila postavljena. Za razliku od toga, u čitavom svetu table pokazuju kad ulazite ili izlazite iz neke pokrajine, regije, oblasti i slično. Kako je to moguće?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.