Sveštenik koji je HIV-om zarazio 30 devojčica oslobođen krivice

Sveštenik zaražen HIV-om, koji je priznao da je silovao skoro 30 devojčica starosti između pet i deset godina, u očima Crkve oslobođen je krivice za sve optužbe.

Hose Garsijaa Ataulfo priznao je seksualne napade na devojčice iz domorodačkih zajednica u saveznoj državi Oaxaka na jugu Meksika, što nije bilo dovoljno da ga Meksička nadbiskupija bilo kako kazni, ili prizna krivicu za užasne zločine.

Sveštenik još nije optužen ni pred svetovnim vlastima, verovatno zbog velikog uticaja Katoličke crkve u Meksiku, posebno izraženog u krajevima sa znatnom domorodačkom populacijom.

Portal Anonymus Mexico piše kako su samo dve žrtve javno istupile nakon što je Ataulfo oslobođen. Navodi se da je majka jedne od silovanih devojčica zatražila susret s papom Franjom, ali to je odbijeno pismom u kojem Vatikan tvrdi da stvar smatra rešenom.

Iz Meksičke nadbiskupije tvrde da sveštenika zlostavljača uopšte nema u njihovoj evidenciji.

"Taj navodni sveštenik ne pripada Meksičkoj nadbiskupiji, a još je manje tačno da je oslobođen krivice, kako se navodi u neodgovornom i zlonamernom tekstu Anonymus Mexica", izjavio je portparol Meksičke nadbiskupije Valdemar Romero.

Papa Franja je najavio da će Crkva iz svojih redova izbaciti svakog sveštenika upletenog u seksualne zločine, a isto će proći i biskupi koji pokušaju da zataškaju njihova nedela.

  • Janac

    03.10.2016 12:16
    Mislim da u ovom slucaju Crkva nije uradila sve sto je mogla...

    Mogli su ili da napisu induligenciju svestniku ili da isteraju djavola iz male dece ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.