Indijska policija privela goluba zbog sumnje da je špijun

Indijska policija zadržala je danas u pritvoru goluba nakon što je primećeno da nosi poruku premijeru Narendru Modiju u blizini strogo čuvane granice sa Pakistanom.

"Noćas smo priveli goluba", izjavo je policijski inspektor Rakeš Kumar.

Pripadnici graničnih bezbednosnih snaga našli su pticu u Patankotu u oblasti Pendžab, u kojoj su pakistanski militanti izvršili smrtonosne napade na bazu vojne avijacije u januaru.

"Graničari su priveli goluba sa porukom u kojoj piše "Modi, mi nismo isti kao 1971. godine, sada je i svako dete spremno da se bori protiv Indije"", rekao je Kumar. On je dodao da je poruku potpisala militantna grupa Laškar e Taiba i da se zato "istraga o toj ptici sprovodi vrlo ozbiljno".

Prošle godine, indijski policija uhvatila je goluba zbog sumnje da špijunira za Pakistance. Golub je podvrgnut rengenskom snimanju kako bi se proverilo da li u telu ima kamere, predajnik ili sakriveni čip, pošto je 2013. godine vojska našla mrtvog sokola opremljenog kamerom, a pre toga, 2010. godine je uhvaćen još jedan golub za kojeg se tvrdi da je u službi špijunaže.

  • Obaraj

    03.10.2016 14:19
    S obzirom da je izraelska armija napravila špijun bubu od bube, ovećeg bumbara, koji nosi na sebi i GPS pozicioner i kameru, nije teško zamisliti da će se u budućem ratu pucati na sve što leti.
    20 takvih puštenih buba mogu precizno da snime i odrede poziciju pešadijske jedinice.
    Za topove. Vojnici će pucati i na takve bube, jer im život zabisi od toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.