Uhapšen državljanin Srbije u Hrvatskoj kojeg traži i Interpol

Četrdesetogodišnjeg Slobodana Hrnjeza iz Srbije hrvatska policija je uhapsila zbog prijave da je devojci pretio ubistvom, a nakon provere u Interpolu, ispostavilo se da je reč o višestrukom prestupniku, koga potražuje i Interpol u Stokholmu.

Za Hrnjezom je, piše Jutarnji list, prošle godine raspisan i Evropski nalog za hapšenje zbog sumnje da je bio deo grupe koja se bavila krijumčarenjem velikih količina kokaina i amfetamina.

U bazi podataka Interpola takođe je, kako se navodi, zabeleženo da se Hrnjez u Beogradu dovodi u vezu s jednom oružanom pljačkom. Interpol je upozorio i da je reč o osobi koja koristi nekoliko identiteta, odnosno putuje pod raznim imenima, kako onima s područja bivše Jugoslavije, tako i zemalja zapadne Evrope.

Zabeleženo je i da je do sada koristio imena Bojan Ivanišević, Boban Petrović, ali i Andreas Riedel. Moguće jw da ga hrvatsko tužilaštvo osumnjiči i za falsifikovanje isprava, a vrlo je izgledno da bude izručen Švedskoj na osnovu njihovog naloga za hapšenje, piše Jutarnji.

Sve je počelo, podseća list, kada je Hrnjeza prijavila njegova devojka pre 12 dana zbog toga što joj je pretio ubistvom. Za nju on je bio Rus sa nemačkom ličnom kartom na ime Kay Atamdshanov.

Kasnije se, međutim, ispostavilo da on uopšte ne govori ruski jezik, već je prilikom hapšenja sa policijom razgovarao na čistom srpskom jeziku, za koji je tvrdio da ga je naučio boraveći kod rodbine koja živi u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet