Skandal u Moskvi, ministar uhvaćen dok je primao mito

Ministar za ekonomski razvoj Rusije Aleksej Uljukajev uhapšen je nakon što je na delu uhvaćen prilikom primanja mita.
"Pričamo o iznuđivanju mita, zajedno sa pretnjama upućenim predstavnicima (ruske većinski državne naftne kompanije) 'Rosnjeft'. Uljukajev je uhvaćen na delu prilikom primanja novca", rekla je portparolka ruskog Istražnog komiteta Svetlana Petrenko. 
 
Ona je prethodno izjavila da je Istražni komitet pritvorio ministra Uljukajeva pod sumnjom da je primio dva miliona dolara kako bi njegovo ministarstvo dalo pozitivno mišljenje o "Rosnjeftovoj" kupovini 50 odsto deonica koje ruska država ima u naftnoj kompaniji "Bašnjeft". 
 
Petrenkova je dodala da istražitelji planiraju da uskoro zvanično optuže Uljukajeva i zatraže njegovo zadržavanje u pritvoru. 
 
Iz kabineta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u međuvremenu je saopšteno da je on upoznat sa pritvaranjem Uljukajeva i navedeno da je Medvedev razgovarao o ovome sa Putinom, založivši se za opsežnu istragu. 
 
Rojters navodi da je Uljukajev najviši ruski državni zvaničnik koji je uhapšen još od raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet