Sukob policije i migranata, 200 privedenih

Bugarska policija pritvorila je 200 migranata posle sukoba u jednom izbegličkom kampu na jugu Bugarske, u kome je povređeno nekoliko policajaca, saopšteno je danas.
Oko 2.000 migranata bilo je umešano u nerede, rekla je portparolka policije Nina Nikolova. Oni su uzvikivali slogane, palili gume i nameštaj i gađali policajce kamenicama. Tenzije su pojačane u četvrtak uveče, a policija je upotrebila vodene topove da bi suzbila nasilje.
 
Zvaničnici su naveli da je 14 policajaca povređeno u sukobima. Sukobi su navodno izbili kada su se migranti žalili jer je kamp izolovan zbog izbijanja zaraznih bolesti. 
 
U kampu Harmanali, u blizini granice s Turskom, ima oko 3.000 ljudi, većinom iz Avganistana i Sirije. Prema zvaničnim podacima, oko 13.000 migranata se trenutno nalazi u Bugarskoj.
 
Lezbos: Požar u migrantskom kampu
 
Dve osobe su poginule, a dve teško povređene u požaru koji je izbio u kampu za migrante na grčkom ostrvu Lezbos. Požar u kampu "Moria", gde se nalaze migranti kojima preti deportacija u Tursku, izbio je kasno sinoć posle eksplozije plinske boce prilikom spremanja obroka, navodi policija.
 
Poginuli su šestogodišnji dečak i 66-godišnja žena. Dve osobe su prebačene u bolnicu, među kojima i četvorogodišnje dete, sa teškim opekotinama.
 
Migranti su se tokom evakuacije sukobili s policijom, a tom prilikom je šest migranata lakše povređeno. Više od 6.000 migranata i izbeglica nalazi se na Lezbosu, što je duplo više od smeštajnog kapaciteta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.