Izrael razneo četvoricu ekstremista u kontranapadu

Izraelska vojska ubila je četvoricu ekstremista povezanih s terorističkom organizacijom Islamska država, pošto su oni otvorili vatru na vojnu patrolu na izraelskoj strani Golanske visije.
Vojni portparol Peter Lerner je rekao da se izraelska patrola rano jutros našla na udaru vatre iz automatskog oružja i minobacača. 
 
Vatra je uzvraćena u pravcu Sirije, a potom je u udaru iz vazduha uništeno vozilo na kome je bilo automatsko oružje i ubijeni su ljudi koji su bili u njemu. 
 
Kako se navodi, svi oni su osumnjičeni ekstremisti iz ogranka ID koja kontroliše to područje. Na izraelskoj strani nije bilo ranjenih.
 
Izraelski mediji navode da je takav incident neuobičajen i da su ubijeni bili članovi organizacije Šuhada al-Jarmuk koji su se zakleli na vernost ID. 
 
Izrael uglavnom nastoji da ostane po strani građanskog rata u susednoj Siriji, ali odgovora u slučaju prelivanja sukoba na Golanu, mada veruje da su posredi taktičke greške. Današnji incident izgleda kao prvi slučaj namernog postavljanja zasede na čijoj meti su bili izraelski vojnici, konstatuje američka agencija AP. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.