Sukob demonstranata u Kopenhagenu zbog božićnih ukrasa

Oko 200 demonstranata podiglo je barikade i zapalilo vatru na jednoj od glavnih ulica u kopenhaškom kvartu Norebro, nakon što ih je policija sprečila da dođu u kontakt sa učesnicima ranije zakazanog protesta organizacije "Za slobodu" koja se bori protiv "puzeće islamizacije Danske".
Organizacija "Za slobodu" je protest, na koji je došlo oko 100 osoba, obrazložila odbijanjem lokalnih vlasti da, u skladu sa danskom tradicijom, postave božićno ukrasno osvetljenje na ulice kvarta Norebro u centralnom delu Kopenhagena. 
 
U tom delu danskog glavnog grada živi veliki broj imigranti islamske veroispovesti.
 
Policija je pod punom opremom za suzbijanje demonstracija bila primorana da kontra-demonstrante potisne što dalje od prvobitno zakazanih demonstracija, pri čemu je desetak osoba uhapšeno, nakon čega je pripadnicima grupe "Za slobodu" omogućeno da, pod jakim policijskim obezbedjenjem, prođu u protestnoj koloni.
  • gari

    03.12.2016 20:06
    Doseliš se u neki zemlju, i onda ti smetaju njihovi božićni ukrasi... Trebalo bi da ljudi primaju u svoju zemlju one koji im odgovaraju, a ne one kojima će smetati njihovi običaji. Ko ih šiša, sami to sebi rade.
  • Andrija Šrek

    03.12.2016 17:30
    ...?
    "Tolerancija" će uništiti Evropu!
    Mislite o tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet