Pisac Aleksander Žarden u trci za predsednika Francuske

Francuski pisac Aleksandar Žarden izjavio je da će se kandidovati na predsedničkim izborima u maju 2017. godine da bi "vratio vlast narodu".
Osnivač nedavnog pokreta "Kuća građana", Žarden će biti kandidat gradjanskog pokreta.
 
"Građanin više ne postoji, teritorije više ne postoje u političkim debatama. Samo se čuje pariska tehnokratija", rekao je Žarden koji je uveren da će prikupiti dovoljno potpisa građana za podnošenje kandidature.
 
Žarden je rođen 1965. godine, a poznat je u Francuskoj po romanima "Zebra", "Fanfan" i "Autobiografija jedne ljubavi".
 
Francuska desnica već je izabrala svog kandidata, bivšeg premijera Fransoaa Fijona, dok će ekstremnu desnicu predstavljati Marin Le Pen. Levica je tek počela predizbornu stranačku kampanju, dok je nepopularni socijalistički predsednik Fransoa Oland najavio da se neće kandidovati.
 
Za izbore su se još kandidovali predstavnik radikalne levice Žan-Lik Melanšon i bivši ministar ekonomije Emanuel Makron.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.