Kristijano Ronaldo i Murinjo optuženi za utaju poreza

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo i trener Mančester junajteda Žoze Murinjo utajili su milione dolara poreza na zarade prebacivanjem novca u inostranstvo, navodi se u dokumentima koji su procurili u javnost.
Ronaldo i Murinjo su navodno prebacivali velike sume novca na Devičanska ostrva. Navodi su zasnovani na dva terabajta informacija koje uključuju i originalne ugovore.
 
Fudbaler i trener su negirali ove navode.
 
"Kristijano Ronaldo i Žoze Murinjo su u potpunosti u skladu sa poreskim obavezama španskih i britanskih vlasti. Svaka insinuacija ili optužba o poreskim prekršajima biće prijavljena pravosudnim organima i procesuirana", navodi se u saopštenju agencije koja predstavlja Ronalda i Morinja.
 
Navode je objavio konzorcijum Evropske istraživačke saradnje (EIC), koji čine Špigl, El Mundo, Sandej Tajms i mnogi drugi.
 
EIC je naveo da je Ronaldo na Devičanska ostrva 2014. godine prebacio 63,5 miliona evra, a da je Murinjo između 2010. i 2013. godine, dok je radio u Realu, prebacio 12 miliona evra na račun švajcarske banke, čiji je vlasnik jedna kompanija sa Devičanskih ostrva.
 
Taj konzorcijum saopštio je da u narednih nekoliko nedelja namerava da objavi seriju članaka.
 
Real Madrid nije želeo da odgovori na pitanja o navodima za svog najboljeg fudbalera, dok je Mančester junajted saopštio da su ti navodi vezani za događaje pre Murinjovog dolaska u klub, pa zbog toga neće komentarisati.
  • Zivan

    03.12.2016 19:36
    Često se događa da slavni i bogati pokušavaju da izvrdaju poreske obaveze...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.