Otkazana opasnost od cunamija posle zemljotresa od 7,7 stepeni

Upozorenje na cunami za nekoliko ostrva u Pacifiku, uključujući i Havaje, otkazano je.
Vlasti su utvrdile da zemljotres snage 7,7 stepeni sa epicentrom u blizini Solomonskih ostrva nije stvorio veću pretnju od cunamija. Centar za upozorenje na cunami na Pacifiku saopštio je da je i dalje moguće da se podignu talasi visoki do tri metra duž obale Solomonskih ostrva i da bi manji cunami talasi mogli da stignu do Papue Nove Gvineje.
 
Bilo je prekida struje na Solomonskim ostrvima mada za sada nema izveštaja o većoj šteti ili povredama izazvanim zemljotresom.
 
Epicentar je bio relativno dubok, 48 kilometara ispod površine. Dublji zemljotresi uglavnom izazivaju manje štete na površini.
 
Solomonska ostrva se nalaze u "vatrenom prstenu" - zoni jake seizmičke i vulkanske aktivnosti koja obuhvata veliki deo Pacifika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet