Kina zaplenila američko podvodno plovilo

Kineska mornarica zaplenila je američko podvodno bespilotno plovilo da bi osigurala "bezbednu navigaciju brodova", izjavio je portparol Ministarstva odbrane Jang Judžun.
Kineska ratna mornarica u četvrtak je zaplenila nepoznati uređaj u Južnom kineskom moru.
 
"Kako bi sprečila da taj uređaj izazove opasnost po bezbednu navigaciju brodova i posada koji prolaze, kineski brod za spasavanje usvojio je profesionalni i odgovoran stav u istrazi i proveri uređaja", navedeno je u saopštenju ministarstva.
 
Kada je utvrđeno da je uređaj američko bespilotno podvodno plovilo, "Kina je odlučila da ga odgovarajućim sredstvima prebaci u SAD".
 
U saopštenju se takođe pozivaju SAD da prestanu da šalju brodove da sprovode istraživanja.
 
Zvaničnici SAD su naveli da je uređaj nazvan "podvodna jedrilica", korišćen za testiranje saliniteta i temperature vode i da je zaplenjen u međunarodnim vodama.
  • Zivan

    17.12.2016 20:56
    Reč je o preteči dron- podmornice....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet