Islamska država preuzela odgovornost za napad u Istanbulu

Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad u Istanbulu tokom novogodišnje noći kada je ubijeno 39, a ranjeno 69 ljudi.
"U nastavku blagoslovenih operacija koje Islamska država sprovodi protiv Turske, heroj vojnik kalifata je napao jedan od najpoznatijih klubova u kojima hrišćani slave njihove otpadničke praznike", navodi se u saopštenju Islamske države.
 
Skoro dve trećine poginulih u napadu na noćni klub u Istanbulu su strani državljani. 
 
Agencija Anadolija je navela da je od 39 žrtava 24 bilo iz drugih zemalja. 
 
Potraga za napadačem iz noćnog kluba u Istanbulu i dalje traje.
 
  • Branislav

    02.01.2017 12:08
    Greška u nazivu
    Već duže vreme razmišljam kako svi novinari i izveštači pogrešno i lepo nazivaju te tipove koji ubijaju nedužne ljude. Nisu oni nikakva "država" ili "borci" ili "teroristi", oni su najobičniji psihijatrijski slučajevi. Imati državu jeste cilj mnogih normalnih ljudi, biti borac za mnoge je čast, a i terorista je za barem polovinu "borac za nešto". Ove psihopate i sitnileži ne zaslužuju takve nazive. Njima ih mi samo veličamo, i nečem što je bolesno dajemo značaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.